gelotology


Problemen oplossen met de glimlach.


Wij zijn Gelotology. En wij zijn een service labo. We helpen bedrijven en
organisaties om de problemen van hun klanten op te lossen. Omdat we geloven dat je
daarmee als bedrijf het verschil kan maken. Niet met betere reclame, maar wel met
betere bedrijven. Service dus. Maar dan op een heel andere manier.

plopsaland.

categories: products, waiting line, themepark

Niet alles is even prettig in een pretpark. Denk maar aan de wachtrijen bijvoorbeeld. Plopsaland en Gelotology besloten samen de grens tussen attractie en wachtrij te vervagen en lanceren "de attractie voor de attractie": een interactieve wachtrij die het wachten een stuk aangenamer maakt. Bekijk hieronder de casefilm of neem contact met ons op voor een uitgebreide presentatie van dit project.

Bekijk de casefilm >>

de meeting motivator.

categories: products, talking things

Niets zo storend als mensen die tijdens een meeting zitten te sms’en, facebooken of mailen. Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 80% van alle werknemers zich stoort aan smartphones tijdens een vergadering. Daarom is er nu de Meeting Motivator. Een apparaat dat je beloont om je telefoon af te geven voor de meeting begint. Met de nodige dosis humor.

Productvideo Website

de 'brompot'.

categories: prototypes, product design, talking things

Er is een probleem met planten: mensen vergeten ze altijd om water te geven. En ze sterven daardoor een gruwelijke dood. Zou het niet beter zijn als een plant zou kunnen zeggen wanneer hij dorst heeft? En het ook echt zeggen? Daarom is er de Brompot. Een ietwat humeurige bloempot die op honderden manieren zijn dagelijkse dosis H20 van je zal eisen.

Bekijk de demo >>
De Attractie voor de Attractie
Meeting Motivator
Brompot

problemen oplossen als service.Service is de manier om je als bedrijf te onderscheiden. Maar service kan zoveel meer zijn dan klantvriendelijkheid of een goede prijs-kwaliteit verhouding. Denk maar eens aan alle problemen die mensen dagelijks meemaken. Kleine en grotere frustraties die ze ervaren als ze in de winkel zijn, aan de kassa staan, of wanneer ze je product of dienst gebruiken. Het is behoorlijk indrukwekkend hoeveel kleine en grote zaken je kan verbeteren voor je klanten als je er even over nadenkt.

En door die problemen stuk voor stuk aan te pakken, bied je een unieke service aan voor je klant. Je doet immers echt iets voor hen. En als je dat ook nog eens op een leuke, positieve en innovatieve manier doet, straalt dat ook enorm af op je imago.

de kracht van de glimlach.Als we een probleem oplossen doen we dat met een combinatie van technologie, design en humor. Technologie, omdat er geen probleem op aarde is waar technologie geen oplossing voor kan bieden. Design, omdat een oplossing niet alleen goed moet werken, het moet er ook nog eens goed uitzien. En humor, omdat we zo hard geloven in de kracht van humor, dat we zelfs ons bedrijf er naar hebben genoemd.

Gelotology is namelijk een term uit de psychologie. Het betekent: de wetenschap van de lach. En er zitten ook behoorlijk wat wetenschappelijke feiten achter een simpele lach. Zo verhoogt humor je aandacht en helpt het je dingen gemakkelijker onthouden. Maar humor kan een negatief gevoel ook heel snel doen omkeren en gedrag motiveren. Kortom: een hele sterke tool om problemen op te lossen. Met een dosis positivisme die we vandaag allemaal wel kunnen gebruiken.

wie zijn wij?Hans Kerkhoff is een creative technologist. Hij bedenkt niet alleen ideeën, hij bouwt ze ook graag. Als developer en maker laat hij ideeën tot leven komen met een arsenaal van elektronica, printplaten, code en eigenlijk alles wat hij te pakken kan krijgen.

Raoul Maris is een copywriter. Eentje die humor bijzonder serieus neemt. Hij begon zijn carrière bij Duval Guillaume waar hij zijn liefde voor comedy en zijn licht neurotische obsessie met scripting ontdekte.

Hans/Raoul werken samen sinds 2007 en werden creatief directeur van het reclamebureau Boondoggle in 2011. In hun reclamecarrière hebben ze mee gebouwd aan merken als Douwe Egberts, De Lijn, Milk, Sporza, Boondoggle en de KBVB. In 2013 besloten ze om alles wat ze geleerd hebben in de reclame te gebruiken om problemen buiten de reclame op te lossen.

tijd voor een goed gesprek.Het is belangrijk om over je problemen te praten. Of toch tenminste over de problemen die je klanten elke dag meemaken. Laten we samen kijken hoe we de ervaring rond jouw bedrijf, organisatie, product of dienst nog beter kunnen maken door de problemen die mensen ervaren stuk voor stuk aan te pakken. We komen heel graag langs om daar eens een goed gesprek over te hebben. Dus bel of mail ons gerust.

contact

Raoul Maris
Co-Founder
+32 478 23 26 78
raoul@gelotology.com
Hans Kerkhoff
Co-Founder
+32 477 47 46 89
hans@gelotology.com
Als je wil, dan houden we je op de hoogte van onze laatste projecten.